Vad kostar det att flyga till London?

Att flyga inom Europa är extremt billigt. För under tusenlappen tar man sig lätt till en stor del av Europas huvudstäder. Det är därmed ofta inte flygbiljetten som tar den största delen av reskassan – utan boendet.

Vad priset hamnar på beror på ett flertal faktorer. Bland annat om hur lång tid i förväg resan bokas, avresedag och flygbolag. En mindre jämförelse visar detta. Den 25:e augusti 2016 gick det att göra följande bokningar.

Sista Minuten med avresa 7 dagar senare – Sista minuten är ofta det allra billigaste alternativet. Däremot är det alltid en chansning då man aldrig vet om utbudet i förväg. Den som ville åka till London en vecka senare kunde via Flygresor.se få en resa för 165kr. Detta då med flygbolaget RyanAir.

Sista Minuten med avresa dagen efter:   Att vänta in sista minuten kan vara bra – men är det inte alltid. Den som valde en sista-minuten resa dagen efter jämförelsedatumet fick resan för 1318kr. Resan var då via Norwegian.

Sista Minuten  14 dagar efter – Det fanns ett flertal flygbolag som erbjöd avresa 14 dagar senare. Priserna varierade något men generellt låg dem på 1500-1800kr.

Boka en resa 60 dagar i förväg – Sista Minuten bör ställas mot att boka en vanlig reguljärresa. En resa som beställdes i 60 dagar i förväg kunde köpas för 1500-1700kr. Utbudet var relativt stort både gällande flygbolag och avresetider.

Flygplan mot blå himmel

Så vad kostar det att flyga till London?

Enligt jämförelsen ovan så går det att flyga till London för 165kr. De som kunde bestämma sig 7 dagar i förväg kunde få det låga priset. Det visade sig även att det var 7 dagar innan som hade överlag de billigaste priserna. Det fanns ett flertal priser kring 500kr och många under 1000kr.

Att boka så nära inpå resan som möjligt för att få ett så bra pris som möjligt visade sig däremot vara en myt. Den som valde att boka bara en dag innan fick betala ca 1300kr.

Självklart kan denna undersökning ses som enbart en ögonblicksbild och skulle den göras om någon annan dag är chansen stor att något annat resultat visar sig. Däremot visar den en sak tydligt – det är helt klart billigast att planera sin resa, att jämföra priser och inte boka ”första bästa biljett”. I alla fall för den som vill spara pengar.