Unika upplevelser i Gävle

Alla städer har sina unika turistattraktioner och möjlighet till upplevelser. Vad bjuder Gävle på för dig som vill uppleva något speciellt? Välj exempelvis mellan att vara kusk för en dag eller gå på guidad tur i en 150-årig gammal teater.

I de flesta mellanstora och stora städer finns bio, bowling, teater och shopping. Men även unika upplevelser som nästan enbart hittas i just den staden. Gävle kan bjuda på:

Kör stridsflygssimulator

Kör en J35 Draken eller AJS37 Viggen – eller varför inte bägge? Det är enbart på ett par få ställen i Sverige som privatpersoner kan testa på att köra dessa stridsflygplan vilket sker i en stridsflygssimulator.

Det är samma simulator som stridspiloter använder sig av för att träna flygning innan de sätter sig i ett riktigt plan. Med rörelse i simulatorn och 180 gradiga HD-skärmar kommer du verkligen uppleva flygningen med alla sinnen.

Upplevelsen sker i området Sätra vilket ligger i norra delen av Gävle. Hit går bussar från centrala Gävle på 15 – 20 minuter.

Guidad visning på teatern

Gävles teater är ca 150 år gammal och står bara 200 meter från det centrala torget. En anrik byggnad som verkligen bjuder på teaterkänslan. Föreställningar kan bokas online eller via biljettluckan precis vid entrén. Eller varför inte köpa ett presentkort på Gävles teater där både föreställning, guidad visning och fika ingår.

Den guidade visningen tar knappt en timme och bokas med fördel precis innan föreställningen. Man får då se delar teatern som annars aldrig är öppen för allmänheten. Följ med bakom kulissen och se vad teaterns historia har att bjuda på.

Prov på trav

Gävle har en mycket fin travbana med lång historik. Här hålls travtävlingar på hög nivå ett par gånger i månaden men det går även att testa på att vara kusk här.

Prova på travCred: https://sv.wikipedia.org

Några förkunskaper krävs inte utan all utbildning sker på plats. Erfarna instruktör visar hur allt går till innan man får sitta själv i sulkyn och känna hur fort det egentligen går bakom en häst. En mäktig upplevelse som varmt kan rekommenderas till travintresserade. Detta oavsett om man helst sitter med V75 kupongen framför TV:n eller älskar att ta hand om hästar.

Välkommen till Gävle – Mer än bara bockens stad.