Storstadspuls är mer än shopping

När man hör ordet storstadspuls tänker många på shopping, men Stockholm och Lidingö är så mycket mer. Njut av kulturhistoria, god mat, vackra vyer och vänliga människor. Man måste inte uppleva storstadspulsen genom stress, ett besök i Stockholmsregionen kan lika gärna handla om avkoppling. Bara man vet vart man ska åka.

Du som planerat en weekend i Stockholm kan glädjas över utbud som slår det mesta i Sverige. Saknar du idéer så kommer här några förslag:

  • Ta en båttur till Drottningholm. Kliv på i Stockholm och åk på någon av sekelskiftesbåtarna för en naturnära upplevelse av renässansslottet Drottningholm.
Drottningholms slott
Drottningholms slott
  • Besök ett museum med gratis inträde. Det finns många museer att välja på som erbjuder fri entré för alla åldrar. Vad sägs om Dansmuseet, Konstakademin eller Livrustkammaren.
  • Upplev medelhavet. Stockholm erbjuder ett fullspäckat Medelhavsmuseum med fri entré och aktuella teman. Avsluta gärna dagen med att besöka en av många restauranger som serverar medelhavsinspirerad mat.
  • Fjärilshuset i Solna. Museet som ligger i Haga Trädgård grundades så sent som 1989 och innebär en ren regnskogsupplevelse. På 5000 kvm ryms exotiska fjärilar, papegojor, grodor och många andra djur. Besöker man dessutom det stora havsakvariet finns chansen att på nära håll se imponerande hajar och olika revfiskar.
  • Kör vespa. Att hyra en vespa med installerad GPS ger helt nya möjligheter att på ett smidigt sätt upptäcka Stockholm.
  • Besök äppelfabriken. Charmiga äppelfabriken är ett musteri med anor. De första äppelodlingarna kom till området kring Hilleshög på Färingsö redan på 1640-talet och här odlas äpplen än idag. Boka en visning och hitta många tips och råd för musteri. Glöm inte att besöka det charmiga caféet som rankats som ett av Stockholms allra bästa. Givetvis bör ni också besöka gårdsbutiken innan ni lämnar äppelfabriken, rekommenderar starkt att ni inhandlar såväl marmelad som äppelglögg.