Flyga med golfklubbor

Ska du på en golfresa och tänker ta med golfklubborna på resan. Då kan det vara värt att kontrollera vilka regler och avgifter som gäller på flyget. Det skiljer en hel del visar en undersökning som jämförelsesidan www.skyscanner.se har genomfört. Att flyga till Portugal eller Spanien, som enligt www.golfudo.se är bland de bättre golfländerna kan alltså skilja rejält i pris på grund av dessa tillägg.

För det första skiljer det sig mellan bolagen gällande om golfbagen kan checkas in som vanligt bagage eller inte. Om kan göra detta brukar det inte tillkomma någon kostnad. Däremot brukar det finnas en regel på att varje person maximalt får ha ett incheckat bagage. Att ha en resväska och en golfbag brukar inte vara möjligt utan att betala extra.

golfklubbor

Exempel

Air Berlin tillåter att en golfbag maximalt får väga 23 kg och vara 213*86*23cm. Kostnaden för att checka in den kostar mellan 50Euro och 175 Euro. Så minst ca 500kr. Kom ihåg att bagar som har litiumbatterier kan klassas som ”farligt gods” och inte får föras med på planet.

Hos Air France går det istället att checka in klubborna som ett vanligt bagage. Men i likhet med andra bolag får man enbart checka in ett bagage per person. Detta kan lösas genom att man är medlem i Flying Blue Golf Club. Då kan man få checka in klubborna utöver det vanliga bagaget.

Hos FinnAir kan golfutrustningen tas med utan att det kostar något extra. I alla fall i vissa fall. Det beror delvis på vilken biljettyp man har. De som är medlemmar i deras kundklubb Plus Platinum eller Gold kan även få ta med detta extrabagage.

För de som måste betala varierar kostnaden beroende på var man ska flyga. Är det inrikes i Finland kostar det 10 Euro. Samma summa gäller till resmål i Baltikum och Skandinavien. Är det till Europa eller Mellanöstern resan går kostar det 15 Euro och är det interkontinentala flyg är kostnaden 60Euro. Detta enkel väg.

Så visst skiljer det mellan bolagen. Kontrollera därför innan du bokar biljetten.