Fotbollsresa – Paketlösning eller boka på egen hand

Varje år väljer flera tusentals svenskar att åka på fotbollsresa till England, Italien och främst huvudstaden Rom eller annat större fotbollsland. En resa där det huvudsakliga syftet är att se en match med favoritlaget eller bara överlag njuta av fotboll på mycket hög nivå.

Den enklaste lösningen är att köpa en färdig så kallad fotbollsresa hos någon researrangör. Dessa paket kan vara mycket olika stora gällande vad som ingår så det är värt att jämföra i förväg. Det kan vara billigare alternativ där bara hotell och biljett till en match ingår men kan lika gärna innehålla både flyg, hotell, fotbollsbiljett samt arrangemang kring detta.

Exempel på övriga arrangemang kan vara en guidad tur på arenan, förfest med gamla fotbollsprofiler eller liknande. Exempel på företag som erbjuder dessa resor är LA Travel och Go Sports Travel.

Camp Nou Barcelona Cred :Wikipedia

Ett alternativ är att själv bygga ihop resan. Är man ute i god tid är det inte svårt att få en billig flygbiljett till England eller Italien. Även boende går det att få tag på relativt enkelt. Inte minst om man kan tänka sig bo en bit från arenan och sedan ta kollektivtrafik in på matchdagen.

Svårigheten handlar däremot om att få tag på matchbiljett. De större klubbarna säljer nästan enbart biljetter till supporterklubbar. Därmed kan det helt enkelt krävas att man först blir medlem i någon supporterklubb för att kunna få tag på biljetter. Biljett kan därefter beställas via hemsida förutsatt att man är ute i god tid.

Det kan bli betydligt billigare att boka resan på egen hand. Men det krävs då att man är ute i god tid, att man har lite tur med att få matchbiljett och att ett billigt boende hittas på lagom avstånd från arenan.

Researrangörerna vittnar däremot om att allt fler vill ha kompletta resepaket där allt ingår. Det är betydligt enklare och man säker på att få hög kvalité gällande allt från service till boende. För många är det värt några hundralappar extra.