Ta sig runt i London

De svenskar som vill ta sig till London för att turista väljer till överlägset störst del flyget som färdmedel för att snabbt ta sig till den brittiska huvudstaden. Men väl där är valet av färdmedel inom staden inte lika självklart.  Beroende på vad man vill se och hur mycket man uppskattar ta sig fram på egen hand kan olika vägar väljas.

Oyster Card

Den som förväntar sig att åka omkring relativt mycket med kollektivtrafiken kan med fördel köpa ett Oyster Card. Ett dagskort kostar kring 90 svenska kronor. Känner man sig osäker på hur mycket man kommer att åka kan man köpa ett refillkort. När man åker dras det en summa från kortet. Skulle man åka så mycket att man kommer upp i 90kr kostar det inte något mera därefter. Med andra behöver man aldrig betala mer än ett dagskort.

Har man tänkt att vara i London en vecka eller mer kan veckokort vara ekonomiska att köpa.

Barclay Bikes

Att hyra en cykel är ett enkelt och smidigt sätt att ta sig runt för att titta på staden. Dessutom är det riktigt billigt. Det första man behöver göra är att köpa ett betalkort. Därefter kostar det inte något mera om man bara cyklar 30 minuter åt gången. Vill man däremot ta längre turer får man betala lite extra. Men det är fortfarande ett billigt sätt att se mycket på kort tid.

Taxi

Man kommer dit man vill och det är lätt att få tag på en taxi. Däremot är detta det dyraste färdmedlet i stan. Men det betyder inte att det är lika dyrt som i Sverige ändå.

Båt eller linbana

På Themsen kan man åka kortare sträckor i turistbåtar men här går även en båtlinje mellan Embankment till Greenwich.  Den som vill testa ett ovanligare transportmedel kan välja linbanan. Den går mellan Royal Victoria och O2-arenan. Kanske inte det snabbaste, enklaste eller bekvämaste sättet att transportera sig. Men roligaste för den som vill vara med om något annorlunda.

I alla städer kan man ta sig runt till fots. Däremot skiljer det sig väldigt på hur bra fotgängarna trivs. I London går det alldeles utmärkt att ta sig runt gåendes. Däremot kan man inte räkna med att se speciellt många turistattraktioner. Det är en bit mellan dem så den som tycker om att gå ska snarare söka sig till någon av de större parkerna.