Att se och göra i London

London är en utav många huvudstäder som lockar turister under alla säsonger. Staden erbjuder mängder utav saker att se och göra. Både som privat- och affärsresenär finns det något som passar. Kameran är ett måste att ha med sig, oavsett vilken eller vilka utav sevärdheterna man besöker. Att föreviga London på bild blir ett minne man kan bära med sig utöver de fantastiska bilder man sparar i huvudet. Några utav dessa sevärdheter är följande:

Big Ben

Den stora slagklockan som är en del av Londons signatur är något man sällan missar när man besöker London. Den klassiska charmen många förknippar med Storbritanniens huvudstad avspeglar sig på den drygt 150 år gamla klockan, som har tickat sedan 1859.

Att bara slänga en blick över axeln på den 96,3 meter höga skapelsen är något man både som gammal och ung uppskattar. Great Clock of Westmister, som är det egentliga namnet på klockan, slår varje heltimme för att påminna om tiden när man är och utforskar staden.

Madame Tussauds

Queen Elizabeth II wax figure at Madame Tussauds
Vaxfigur – helt säkert, det är en vaxfigur av Queen Elizabeth II.
Foto: PR Photos

Av allt man kan se och göra i London är Madam Tussauds det man som besökare brukar berätta om mest. Vaxmuseet med avbilder av kända människor är lika roliga att plåta som om det vore de verkliga kändisarna som stod där.

Många häpnas över likheterna och förundras över hantverken. De långa köerna man får stå i innan man kommer in glömmer man bort så fort man satt sin fot innanför dörren.

Utöver de 300 vaxdockorna kan man även se Marvel Super Heroes 4D film där man tar en åktur i en taxi.

Vaxfiguren till höger föreställer den Engelska Drottingen Queen Elizabeth II – Kusligt verklig, eller hur!?

Oxford street

För den som gillar att shoppa är Oxford street stället man ska besöka. Att vandra ner för den kända gatan i London kan ta tid, då gatan är hela 2,5km lång. Utbudet av affärer gör dock att den myllriga gatan känns kort då man förundras över hur runt 550 affärer kan få plats.

Klädkedjor som Aldo, GAP, Topshop och Primark samt varuhus som Debenhams, Marc & Spencer och Selfridge’s finns på den butiktätaste och välkändaste shoppinggatan i London för att mätta hungriga shoppinghjärtan.

London Eye

Det 137 meter höga pariserhjulet ger verkligen åkaren något att minnas. Att se London under den 30 minuter långa turen är något väldigt fascinerande att göra. Att hjulet kör upp till 15 000 passagerare per dag är inte svårt att förstå, då det både är något man kan se och göra i London. Från Gondolerna man sitter i har man utsikt över Londons vackra byggnader och får se staden från ett helt annat perspektiv, nämligen uppifrån.