Världens största kryssningsfartyg kommer till Europa

För de som älskar att kryssa finns den möjligheten till den ultimata kryssningsupplevelsen 2015. Då kommer nämligen världens största kryssningsfartyg att kryssa i Medelhavet. Vanligtvis lägger den extremt stora kryssaren till i karibiska och amerikanska hamnar men nu har företaget Royal Carribbean valt att satsa på de Europeiska kunderna.

Fartyget heter Allure of the Seas och är inte speciellt känt för många svenskar. Däremot är det fler som hört talas om systerskeppet Oasis of The Seas som fått lite större medial uppmärksamhet och även lyfts fram en del i reklamkampanjer. De två fartygen är i stort sett lika långa och mäter 360 meter samt kan ta ca 6000 besökare på en kryssning.

Allure of The Seas kommer att utgå från hamnen i Barcelona och sedan kryssa runt i Medelhavet i en vecka. Några av de ställen där det flytande hotellet kommer att stanna till är Palma Mallorca, Marseilles och Neapel. Men bara för att båten stannar till så betyder det inte at gästerna går av båten. Här finns nämligen allt som behövs för att njuta hela dagarna. Med god mat, underhållning, avslappnande pooler, behandlingsrum och shoppar behöver man inte lämna fartyget på dagarna.

Den som inte kryssat med en megakryssare tidigare kan ha svårt att förstå dess storhet. Ombord på Allure of The Seas finns som ett exempel en park som heter Central Park. Det är en mindre version av parken i London men fortfarande mäktigt stor. Eller vad sägs om 12000 träd, buskar och plantor skapar stämning. Vill man ha mer action går det att se på musikal, åka en simulator för Flowride eller åka en 82 meter lång ziplinbana.

Launch of Royal Caribbean International's Allure of the Seas.
Allure of the Seas
Foto: www.cruisemates.com

För den som är intresserad av att åka med Allure of The Seas gick det att boka biljetter redan i februari 2014 för säsongen 2015. Det kan nog vara smart att vara ute i god tid för med det är bara ett enda skepp som störst i världen. Det är bara ett enda skepp som är störst, bäst och vackrast. Då är det stor risk att det blir fullt även om det ryms 6000 personer på fartyget.

Trycket var enormt på de biljetter som släpptes.  De två första dagarna som det var möjligt att boka köpte 800 personer en plats på lyxkryssaren.  I Storbritannien var trycket ännu större och många resebolag fick ta in extrapersonal för att klara av trycket på de förväntansfulla resenärerna. Och detta trots att det är över 15 månader kvar till premiärturen startar.