Resa över Stockholm med flyg

De flesta som flyger över Stockholm gör detta i stora passagerarflygplan på väg till eller från huvudstaden. Men för de som vill se Stockholm från ovan utan att för den skull vara på resande fot finns andra möjligheter. Ett flertal företag erbjuder nämligen upplevelsepresenter i Stockholm med just fokus på att vara i luften. Ge bort en upplevelse eller ge den till dig själv och upplev den på egen hand.

Varför inte krydda semestern med en helikopterflygning eller med att styra ett flygplan.

Helikoptertur – Det bästa sättet att se Stockholm via ett fågelperspektiv är åka helikopter. Här finns möjlighet att stanna till på ett sätt som inte går att göra med ett flygplan samtidigt som helikoptern är mer flexibel gällande var den kan flyga. En mäktig upplevelse som varar 20-30 minuter.

Provflyga flygplan – Efter ca 30 minuter av teori rullar flygplanet ut på startbanan och kommer upp i luften med hjälp av pilotens manövrar. Men sedan får den som provar på denna aktivitet testa att manövrera planet. En frihetskänsla utöver det vanliga. Däremot behöver man inte vara orolig för att göra någon farlig manöver. Planet har nämligen dubbelkommando.

Sjöflygplan – Väl uppe i luften är det inte någon större skillnad på att flyga sjöflygplan och klassiskt flygplan. Men i och med att sjöflygplanet kan starta och landa på vatten blir det något annorlunda gällande var man kan transportera sig. Även här ingår det både teori och möjlighet att testa att styra planet. Däremot inte under start och landning.

Fallskärmshoppning – Visserligen får man se Stockholm från ovan men det är inte denna upplevelses primära funktion. Här är det istället adrenalinnivån som slår i höjden när man kastar sig ut i ett tandemhopp. Med andra ord sitter man fast med en erfaren fallskärmshoppare när man faller de 4000 meterna ner till marken.

Flyga sakta över huvudstaden eller huvudlöst kasta sig mot marken – Vad väljer du?