Lilla Hotellet i Alingsås

I Alingsås finns ett flertal relativt stora hotell med över 100 rum. Men här finns också hotellet med det talande namnet ”Lilla Hotellet i Alingsås”. Ett hotell som verkligen lever upp till namnet då det enbart är 10 rum att välja på för gästen. Men namnet är även passande utifrån var hotellet är beläget. Det ligger nämligen precis bredvid ”Lilla Torget” i Alingsås.

Lilla Hotellet är ett mysigt och hemtrevligt hotell som verkligen ”går sin egen väg”. Likheterna mot de större hotellen är inte speciellt många. Någon restaurang finns exempelvis inte men eftersom hotellet ligger så centralt är det knappast till någon nackdel. Den som absolut inte vill lämna byggnaden kan ändå bli mätt då det är en pizzeria längst ner i byggnaden. Här finns även en lite jour-livs med godis, tobak och ett mindre utbud av livsmedel.

De tio rummen har alla olika standard och utseende och variansen är stor. Vissa rum har eget badrum med både dusch och toalett. Andra rum har enbart toalett medan ytterligare rum inte har något alls av detta. I dess fall får gästen gå till gemensamma duschar och toaletter i korridoren. Något som finns på alla rum är däremot TV.

Den gemytliga stämningen gör att gästerna lätt bryter isen och börjar prata med andra gäster. Varför inte sätta sig en stund i det lilla biblioteket och umgås med varandra. I biblioteket får även gästerna ta vilken bok de vill och behålla. Den som har en bok som redan är oläst får även mycket gärna lämna kvar den till kommande gäster.

Även prismässig kan hotellet leva upp till sitt namn. Detta är nämligen ett av de billiga hotell i Alingsås som erbjuder en natt för ca 500kr.

Den som kan tänka sig att gå ut i korridoren för att komma åt WC och dusch behöver bara betala drygt 500kr. Ett enkelrum med toalett med där duschen delas med andra kostar ca 620kr.

Det lilla hotellet med samma namn passar alltså för det lilla sällskapet som ändå kan ha stora krav på ett personligt och mysigt hotell.