Hyra bil på Landvetter? Boka inte på plats

Den som anländer till Göteborg och Landvetter och vill hyra en bil har sex olika biluthyrningsföretag att välja mellan. Det är stora etablerade företag som har kontor över hela världen – Hertz, Sixt, Budget, Avis, Europcar och Enterprise. Med så många hyrbilsföretag på samma ställe bör man väll vara säker på att få en bil? Chansen att man inte får tag på en hyrbil på flygplatsen är alltså minimal men chansen att man betalar onödigt mycket är däremot betydligt större.

Den som kommer till Landvetter tar sig knappast tiden att jämföra priserna på samtliga företag och de bilar de har inne. Möjligtvis sker en snabb jämförelse på två-tre företag men någon överblick över priser och utbud är svår att få på plats.

För den som vill hyra bil på Landvetter är det betydligt bättre att göra detta i förväg via internet. Efter att fyllt i vilka datum man vill ha bilen, samt önskad modell, får man snabbt presenterat för sig vad de olika uthyrarna har att erbjuda. Därmed kan man snabbt boka den bil som passar de behov man har -till det bästa priset.

Är det då för sent att jämföra utbudet om man kommer på att en bil behöver hyras när man redan står på Landvetter? Inte alls. Med dagens mobilanpassade hemsidor och gratis Wi-Fi på flygplatsen är det snabbt gjort att både jämföra och boka bilen online trots att man står bara några meter från biluthyrarna.

Däremot ska man komma ihåg att utbudet blir mindre och priset högre om man vill boka precis samma dag. Att boka i förväg betyder därmed inte bara att man kan jämföra i lugn och ro utan även att man får ett bättre pris och ett större utbud att välja mellan.

[tb_google_map]