Familjehotell i Khao Lak

Om ord som barnvänligt, familjehotell eller barnaktiveter nämns i samband med att ett hotell beskrivs betyder det att vissa resenärer snabbt bläddrar vidare till andra hotellalternativ. Detta samtidigt som barnfamiljerna stannar upp och tittar lite extra då dessa hotell verkligen är skräddarsydda för dem. För de som funderar på ett familjehotell i Thailand, och närmare bestämt Khao Lak, presenteras här två helt olika varianter.

Ayara Villas

Hotellet Ayaras Villas ligger vid den kända stranden Bang Niang på turistorten Khao Lak. Även om det är ett familjehotell så erbjuder de en lugn och stillsam miljö. Fördelen är att hotellet är beläget precis vid stranden och för de som hellre håller sig på poolområdet finns två pooler att välja mellan. De som redan innan avresa bestämt sig för att mest vara vid poolen kan till och med boka ett rum med poolen som närmaste granne. Det är helt enkelt bara att öppna dörren och hoppa i.

Även om Fritidsresor markerar upp detta som ett familjehotell så är det främst för de med lite äldre barn. Här finns inte de klassiska rutschbanorna utan istället gångbroar och näckrosdammar. Istället för leksaker i poolen så erbjuds poolområden med massagestrålar.  De allra minsta kan ha roligt i barnpoolen och de lite äldre barnen i vuxenpoolerna. Men de däremellan (6-12) kanske hade önskat något annat hotell.

Blue Village – Mai Khao Lak

Ett annat familjehotell i Khao Lak är det fyrstjärniga Blue Village-hotellet vid namn Mai Khao Lak. För familjerna finns det flera olika alternativ till boende. Ett alternativ är att man bor på hotellområdet där varje hotellrum är minst 50 kvadratmeter. Här finns även de speciella familjerummen för de som tycker att de andra rummen känns för små.  Ett annat alternativ är att njuta av semesterveckorna i bungalower närmare stranden. Med härliga trädäck och mäktig utsikt genom stora glaspartier är detta ett lockande alternativ för många. För de som vill finns till och med möjligheten att få en egen pool.

Bara genom att titta på hotellets namn så ser många att detta är ett hotell med barnen i fokus. Alla hotell med namnet Blue Village har nämligen ett speciellt fokus på barn och ungdomar. Här kommer Bamse att fira sin födelsedag med de mindre barnen medan tonåringarna hellre hänger på Fun Break vid den stora lägerelden som lyser upp kvällen och natten. Något för alla i familjen alltså.

[tb_google_map]