Kryssning för både kropp och själ

Att kryssa är ett enkelt, prisvärt och snabbt sätt att göra en kortare resa. Från Sverige är det vanligaste alternativet att åka på Silja, Viking eller Birka med destination österut. Många väljer att inte ens gå av båten när den ligger i land några timmar för att sedan vända hemåt mot Sverige igen. Allt finns på båtarna för både kropp och själ. Njut av sällskapet vid middagen och välj restaurang efter dagsform. Shoppa i taxfree och slappna av totalt på båtarna spaavdelning.

Då en kryssning inte kostar speciellt mycket bör man istället lägga lite extra på maten, hudvårdsbehandlingar och spaavdelningen. Utbudet är stort och bara inom ansiktsbehandlingar som går att hitta på kryssaren Birka finns bland annat ögonbehandling (där man minskar ringar under ögonen), micro zone (korta och fokuserade behandlingar) samt och frans- och brynfärgning. Eller varför inte testa lite mer ovanliga varianter som Hot Stone Massage eller Choklad Topp till Tå.

För de som åker på en kryssning med sin respektive kan Duo 80 min rekommenderas. Man mår bra av spa, man mår bra av att vara tillsammans – så varför inte slå ihop de bägge? Det startar med att en av personerna får en massage medan den andre får en ansiktsbehandling. Sedan följer fotmassage, fotinpackningar samt en liten paus i mitten med lite frukt och juice.

Den som får smak på hudbehandlingarna kan sedan köpa en rad produkter från Birkas shop med fokus på hudprodukter. Fråga gärna hudterapeuterna vad de anser passa bäst för den hudtyp som du har. Det brukar vara en stor fördel i längden.

Glöm heller inte att hålla kvar hälsotrenden när du lämnar spaområdet. I Birkas Panorama Bar finns hälsodrinkar som är betydligt bättre för kroppen än alkohol och kolhydratfulla ölsorter. Men man ska även njuta av livet ibland.