Hyra bil i Portugal, Ecuador eller Norge?

Idag går det att boka allt från hotell till hyrbil hemifrån Sverige när man ska åka på utlandssemester. Det är även en stor fördel att göra alla val i Sverige då man i lugn och ro kan se över de olika möjligheterna och väga de olika alternativen mot varandra.

[tb_google_map]

En väg för den som exempelvis reser till Lissabon och vill ordna med hyrbil Portugal redan innan man åker till landet är att gå via hyrbilsguiden.se. Sidan har specialiserat sig enbart på hyrbilar och detta över hela världen. Allt från Portugal och Frankrike till de mer exotiska länderna som Zimbabwe och Colombia.

Fördelarna att gå via denna sida istället för att åka ner till reseorten och där hyra bil är flera.

För det första är denna sida helt och hållet på svenska. Man behöver alltså inte stå med någon parlör framför en oförstående biluthyrare i Portugal eller försöka göra sig förstådd med kroppsspråket hos en uthyrare i Makedonien. Språket är alltså fördel nummer ett.

För det andra är det tiden. När man väl kommit ner till sitt resmål vill man inte lägga tid på att stå i kö och sedan diskutera med en uthyrare om vilken bil som vill hyras. På semestern ska man ha det lugnt och skönt så all planering får ske hemma redan innan man åker.

För det tredje är det säkrare. Att komma till en biluthyrare och inse att den bilmodell man vill ha precis hyrdes ut till personen framför i kön är enerverande. Att boka i god i förväg skapar en trygghet att man verkligen får den bil man är intresserad av.

För det fjärde är det enklare att jämföra priserna. På hyrbilsguiden jämförs en rad olika modeller vilket gör att man snabbt kan se vad som skulle passa bäst. Jämför detta med att gå till uthyrare efter uthyrare för att diskutera pris och avtal.

En ytterligare viktig faktor, som passar in på flera punkter här ovan, och som inte får glömmas bort, är att risken att bli ”blåst” endera på pengar för själva hyran så med kvalitén på bilen minskar avsevärt om man bokat via en part som biluthyraren vill hålla sig väl med (om han inte gör det så tappar han det lukrativa kontrakten).

Så nästa gång bilen ska hyras – Gör detta i god tid och genom en biluthyrningsportal. Det lönar sig på mer än ett sätt.