Att planera inför resan

Reseplanering är en stor del av resan, vare sig man vill det eller inte. Eller ja, det är ju en sanning med modifikation eftersom att det är fullt möjligt att köpa en sista minuten och bara åka utan någon som helst planering. Men för de flesta så fungerar detta sällan eftersom man bara har semester ett visst antal dagar om året och på bestämda datum.

De flesta behöver planera resan i god tid för att få ut så mycket som möjligt av den. För den som är intresserad av att spara pengar så är reseplanering än viktigare. Genom att reseplanera kan man spara mycket pengar genom att jämföra olika flygbolag, resebyråer m.m.

Man kan också ta hjälp av reseguider och resetips från andra resenärer. På Destinavo.com hittar du reseguider som är skrivna av resenärer för resenärer. Reseguiderna ger dig tips om hur man tar sig runt, vilka sevärdheter och aktiviteter som finns, bra hotell, prisnivåer och andra saker som kan vara bra att veta.

Vad ska man tänka på när man reseplanerar?

Ja, för det första kan det vara bra att bestämma sig för ett resmål. Efter det bör man fundera ut vilka datum som man själv kan åka dit på. Vill man spara pengar så gäller det att vara så flexibel som möjligt. Flygbiljetter kan skilja flera tusenlappar i pris från en dag till en annan. När man vet vilka datum man kan åka så kommer reseplaneringen att gå lättare.

Börja med att bestämma dig för om du vill boka allt på egen hand eller om du vill boka via ett charterbolag. Det är billigare att boka på egen hand, men det kräver också lite mer planering.

För dig som ska boka allt på egen hand är det bra om man är så flexibel som möjligt. Jämför på olika hemsidor och kolla olika rutter. Ibland kan det vara mycket billigare att mellanlanda ifall man ska åka långt bort. Det kan skilja flera tusenlappar och man kan se mellanlandningen som en skön bensträckare.

Reseplanering är dock inte något som bara bör göras innan resan. Man bör givetvis ha alla de stora sakerna som boende och flygbiljett planerat till fullo innan avresan. Men för att spara pengar och göra allt lite smidigare så gäller det också att vara påläst om resmålet. Man behöver veta hur man tar sig runt på bästa möjliga sätt och var det är bra att bo någonstans osv. Om man glömmer bort att tänka på dessa saker så kan det bli en chock när man kommer fram ifall de skiljer sig mycket ifrån hur det går till hemma i Sverige.

Åker man inom Europa lär det mesta vara liknande, men åker man utanför Europa kommer man antagligen få se sig själv spendera mer pengar än nödvändigt ifall man inte är påläst och förbered. På många ställen runt om i världen finns det dessutom folk som glädeligen tar ut överpriser för nyanlända turister som inte har någon aning om vad som gäller.

Reseplanera innan och under resan så att du alltid har koll på hur man tar sig dit på bsta sätt, hur man tar sig runt, vad som finns att göra, vad saker kostar och annat som kan vara bra att veta för att resan ska bli så bra som möjligt. En bra reseplanering ger nästan garanterat alltid en bra resa.