Alicante – Resa hit

Alicante, som ligger i provinsen med samma namn, är en spansk stad med ungefär 330 000 invånare. De här 330 000 är dock endast i de centrala delarna, i storstadsområdet stiger invånarantalet upp till strax över 700 000. Spanien är som de flesta vet ganska fotbollstokigt – där av är stadens fotbollslag Alicante CF och Hércules CF två starka kännetecken för den här östspanska kuststaden.

Flyg och hyrbil därefter

Att resa till Alicante kan man göra på flera olika sätt – ett av dem är att göra det via luften.

Som alltid när man bokar resor är bra att vara ute god tid. Genom att ha en god framförhållning så kan man hitta de bästa priserna och de bästa erbjudandena. Ett tips är att kolla på hemsidor som jämför priser på flygbiljetter. Till Alicante kan man enkelt ta sig från flera av Europas flygplatser, exempelvis Arlanda som har en direktlinje till staden.

När man kommer till flygplatsen är det smidigt att fortsätta resan genom att hyra en bil. Ett självklart tips är att hyra en bil direkt på flygplatserna, det innebär lite olika fördelar och nackdelar att hyra i på flygplatsen. Det kan ofta innebära lite dyrare priser än om man väljer en hyrbilsfirma belägen lite närmare staden, dock så är det självklart smidigare med hyrbil direkt när man kliver av planet.

Är man beredd att offra lite komfort för billigare hyrbilspriser så erbjuder ofta firmorna transport från flygplatsen direkt till uthyrningsplatsen. Ett tips är att även kolla in Hyrbilspanien.se/biluthyrning/alicante/ för en bättre översikt över utbudet och alternativen som finns.

Tåg

Vill man istället ta sig till Alicante på räls så kan man göra detta genom att köpa ett interrailkort. Interrailkortet gör att man kan resa över hela Europa till ett förmånligt pris, även om flyg dock oftast är billigast om man är ute i god tid.

Det enklaste sättet att ta sig hit är att resa med nattåget CityNightLine från Köpenhamn till Köln, därifrån tar man sedan snabbtåget Thalys till Paris. Från Paris reser man sedan med ett annat nattåg till huvudstaden Madrid där man enkelt kan byta till ett spanskt inrikeståg mot Alicante.

Från Sverige kan man räkna med en restid på ungefär 47 timmar, och då får man som bonus också en heldag i den franska huvudstaden Paris. Resan erbjuder även många vackra vyer då man passerar Danmark, Tyskland, Frankrike och stora delar av Spanien. Även om man oftast kommer in direkt till den centrala staden med tåg, kan det vara skönt att hyra en bil även då också. Ett tips är att kolla flera olika firmor.