Julshoppa i New York

En del åker till Ullared med en tom bil när julen börjar närma sig. Andra tar flyget till New York för att köpa julklapparna. Var man åker beror troligtvis mest på hur mycket man är villig att spendera på själva resan.

Men om man nu väljer New York – var ska man handla?

Några tips är:

Macy´s

Ska man bara besöka ett enda varuhus i New York så är det Macy´s. Mer än så behövs inte för att hitta presenter till alla familjen oavsett om det är till bebisen eller till gammelmormor. Varuhuset är nämligen ett av världens största. Glöm inte att ta en fika på Starbucks Café eller en glass på glasskedjan Ben & Jerry. Även de två kedjorna är kända över hela världen.

Woodbury Common Premium Outlets

Den timme som man måste sitta på bussen för att komma till detta shoppingcenter är en väl investerad timme. Här är det nämligen outlet-priser som gäller och detta i 220 butiker med mängder av kända märken från jordens alla hörn. Ett perfekt sätt att köpa de snygga julklapparna till ett lite billigare pris.

Bloomingdale´s

Tänk NK men enbart med smycken, smink, parfymer och designkläder. Det är lyx och lite mer lyx. Där har du Bloomingdale´s. Precis som att många åker till Harrods bara för att uppleva stämningen där så åker många till Bloomingdale´s för att känna den lyxiga atmosfären. Priserna är även därefter.

Century 21

Vad är shopping för dig? Att gå omkring och strosa medan man tittar på kläder. Kanske ta en paus och dricka kaffe innan man fortsätter att flanera mellan de olika klädkategorierna. Då är Century 21 inget för dig. Här ska man istället förbereda sig för rejäl trängsel, långa köer och ett mindre kaos dagligen. Här finns nämligen riktigt kända designmärken men som säljs till ett mycket rabatterat pris. En slags daglig rea på restlager från de stora kända klädföretagen.

Nike Town

Namnet säger direkt vad det handlar om. Här är det Nike och inget annat märke som säljs. Allt från sportskor till sportkläder. De som vill köpa Nike billigare än i Sverige ska definitivt besöka Nike Town då denna ”stad” bjuder på en hel del lockande priser.

Apple

Det coola med affären Apple på 767 Fifth Avenue är inte alla de tekniska innovationerna som de har till salu. Det är inte att man bli fascinerad hur allt är användarvänligt. Det är istället att det är en av de mycket få teknikkedjor som har öppet dygnet runt.