Sportresa till New York

Även om Sverige har spännande och underhållande sportsevenemang så är det utomlands man behöver åka för att få se toppkvalité. De som vill se fotboll åker till England, Spanien, Tyskland eller Frankrike. Valet av land är ganska stort. Men för de som vill se hockey eller basket är det ett enda land som dominerar, USA. En av de städer där sporterna är stora är New York och det är en av orsakerna att mängder av sportresor anordnas av svenska resebolag till ”äpplet” i väster.

NBA-basket

Knicks (New York Knicks) är tillsammans med Boston Celtics ensamma om att varit med i samtliga säsonger av den amerikanska basketligan. Detta sedan 1946.

Att gå på NBA-basket är relativt billigt men allt handlar om hur bra platser man vill ha. För under 20$ kan man komma in på arenan och få de billigaste platserna. Men de som väljer dessa platser kommer inte se speciellt bra utan går dit för att främst njuta av stämningen på arenan.

Är man i New York en enda gång och ser basket bör man därför satsa på något bättre platser där priserna ligger på 50-150 dollar. De absolut bästa platserna kostar 200-250 dollar.

NHL-Hockey

Den nordamerikanska hockeyligan (NHL) är odiskutabelt världens bästa hockeyliga. För de som åker till New York finns möjligheten att se tre lag då staden har så många lag i ligan, New York Rangers, New York Islanders och New Jersey Devils. Av dessa är det främst Rangers som intresserar svenska hockeyälskare eftersom laget uttalade förstemålvakt under många säsonger är svenske Henrik Lundqvist. Förutan att vara en stormålvakt i NHL och i landslaget så har ju den fagre Lundqvist varit med i en lång reklam följetång för schampot Head & Shoulders.

Att gå på hockey i USA handlar inte bara om att se en match. Lika mycket är det att uppleva stämningen på arenan vilken inte går att jämföra med vad en match i Elitserien (eller SHL som det numera heter) kan erbjuda. Det är en mycket stor efterfrågan på hockeybiljetter i New York så var ute i god tid.