Spaweekend – Ett motgift mot hetsresandet

Har du också varit på semester, hittat något skönt ställe, känt att du bara vill koppla av – och varit tvungen att sticka bara för att reseplanen säger åt dig att du bara ska vara en dag på varje ställe. Nästa bussbiljett är redan bokad. Så du åker vidare. Ny plats, nya upplevelser.

Det är aldrig fel att se sig omkring. Men i dagens uppskruvade samhällstempo är det allt fler som känner att de inte vill jobba på semestern också. Att den dyrbara tiden för att koppla av inte ska spenderas springandes från det ena stället till det andra för att knäppa så många bilder som möjligt bara för att kunna imponera på fina facebook-vänner man ändå aldrig träffar.

Misströsta inte! Det finns sätt att resa och samtidigt koppla av. Faktiskt utan att tappa upplevelsebiten.

Sparesor! Även om du bara har två dagar får du dem att kännas längre, på ett positivt sätt. Att gå på spa är avkoppling för både kropp och själ, njutning för alla fem sinnen och faktiskt en upplevelse i sig. De flesta svenska spahotell bjuder på en fantastisk atmosfär, god mat och ett spännande av behandlingar och avkopplingsmetoder.

På spaweekends kan du verkligen koppla bort vardagen och leva i nuet.

För att hitta bra ställen att åka på spaweekends brukar jag använda www.spaweekendhotell.se. Det är en bra resurs för att hitta anläggningar som jag vet garanterat kommer att ge mig en njutningsfylld upplevelse.

Spahotellweekend.se listar de flesta (alla?) svenska spaanläggningar och har många bilder från varje, så att man enkelt kan se hur det ser ut och vad som erbjuds. Dessutom listar de erbjudanden, paket samt omdömen från andra kunder. Procenten visar hur omtyckt varje anläggning varit av tidigare kunder och brukar ge en ganska bra indikation på hur upplevelsen är. Över 85% i betyg betyder att den håller den riktigt, riktigt hög klass!

På ett spa njuter man som sagt av behandlingarna, äter god mat i avslappnande miljö, och fortsätter chillandet på relaxavdelningen. Ofta finns bastu, bubbelpool, jacuzzi och liknande. Där är det helt omöjligt att känna sig stressad och försöka skynda sig. Möjligtvis skyndar man sig ut ur bastun när den blir för varm! Men annars är det lugnt, skönt och avslappnande.

En weekend räcker bra för att ladda batterierna och komma hem med full styrka. Precis som det ska vara efter en semester. Svårare än så är det faktiskt inte.