Shoppa i New York City

I Love New York
I Love New York – Cred: Wikipedia

För den som vill shoppa kan New York City kanske vara den bästa staden i världen för just det. New York, som är U.S.A.s största stad (sett till antalet invånare), kallas ibland för Världens huvudstad, ett smeknamn som inte har uppstått ur ingenting. Bra shopping är bara ett av de många områden som den här stora staden har riktigt bra koll på.

Apple Store

Många svenskar som reser till New York brukar förr eller senare hamna på Apple Store. Här kan man köpa prisvärda iPads och iPhones (i alla fall billigare än i Sverige) eller bara gå in och titta på alla produkter. En av de mest kända butikerna finns på Fifth Avenue, som har en glaskub inuti som kännetecknar affären.

Macy’s

Macy’s är ett av världens äldsta och mest omtalade varuhus. Miljön och inredningen kan påminna lite grand om NK i Stockholm, men medan NK nästan uteslutande riktar sig till de tjockaste plånböckerna kan Macy’s ofta kännas riktigt prisvärt. Ett tips är att kolla in deras hemsida innan du åker till staden för att hålla utkik efter aktuella reor.

NikeTown

Att köpa sportkläder är nästan alltid billigare i U.S.A än vad det är i Sverige. Det populära märket Nike är inget undantag. Niketown finns i en riktigt stor butik på 57th street som stiger hela fem våningar upp över marken. Att gå här är en riktig häftig upplevelse i sig – även om man inte är det största Nike-fanet.

Flight 001

Den här affären kan mycket väl vara den bästa resebutiken på jorden. Här kan man hitta allt som är relaterat till resor på ett eller annat sätt – Bland annat exklusivt designade datorväskor, piller mot jetlag, nackkuddar och andra häftiga prylar.

Källa: Alltomnewyork.se