Hotellpaket – Enkla sättet att boka hotellweekend

För den som vill boka hotellweekend i Stockholm finns det ett extremt stort utbud av hotell att välja mellan. Allt från de mycket exklusiva hotellen till de som marknadsför sig med priset som vapen. Många av dessa hotell erbjuder även hotellpaket. Med andra ord anpassade paket utifrån önskemål från kunden. Det blir ett sätt för hotellet att skapa merförsäljning samtidigt som kunderna lätt kan hitta smidiga paketlösningar som skapar en komplett hotellvistelse.

Ett exempel är Romantisk Weekend. Ett weekendpaket som lockar till sig allt från nykära till de som varit gifta i 50 år. En stund att vara tillsammans och njuta av varandras sällskap. Självklart kan dessa hotellpaket se olika ut men det finns vissa saker som ofta förekommer. Rummen brukar vara piffade med rosor, vin och choklad och självklart ingår en romantisk middag i hotellets restaurang. I det fall det finns romantiska utflyktsmål i närheten kan även det ingå. Allt i kärlekens tema.

Hotellpaket

Ett annat är familjepaketen. Här är det barnen som står i fokus men även funktionella lösningar för föräldrarna. Exempel är rum som är lite större så att hela familjen med lätthet får plats. Ibland hyrs två rum ut precis bredvid varandra och en dörr låses upp så man lätt kan gå mellan. Dagtid önskas oftast någon slags aktivitet så det är vanligt med att entrébiljetter ingår till allt från djurparker till simhallar. På kvällen ingår inte sällan middag som självklart även den är anpassad efter familjemedlemmarnas ålder.

Om romantisk weekend och familjepaketen är de mer vanliga så får nog Djurweekend ställas till de mer ovanliga. Men de finns. Exempelvis har Diplomathotell i Stockholm ett paket de kallar för ”Very important Pet”. Hunden blir minst sagt bortskämt under några dagar på hotellet. På rummet väntar hundbädd, godsaker och leksaker. Men självklart får hunden sova i mattes/husses säng om den önskar.

De mer lyxiga hotellpaketen brukar kallas för Guld, Silver eller liknande. De är till för de som vill sätta lite guldkant på tillvaron och brukar bjuda på det bästa av vad hotellet kan erbjuda i form av lyxigare rum, exklusivare mat och extra service.