Boka bil på flygplatsen – Pressa priset

Planerar du att hyra bil på en flygplats under kommande resa? Här följer några råd som gör att priset hålls nere:

  • Jämför alla bolag

Det bästa tipset för den som vill boka hyrbil vid flygplatser är att jämföra priser och utbud hos flera av biluthyrarna. Detta sker enkelt över internet och tar inte många minuter. Men det kan göra att man sparar flera hundra kronor.

  • Boka i förväg för bättre pris

Ett flertal företag har ”Boka-tidigt-rabatt” vilket gör att man får bästa priset om man bokar minst några veckor i förväg. Genom att boka i förväg kommer även utbudet att vara större vilket gör att man lättare får tag på en av de billigare bilarna.

  • Boka i förväg – För ännu bättre pris

Att boka i förväg innebär även att man i lugn och ro kan se över sitt behov. Det är nämligen lätt att boka en för stor bil (eller en bil med onödigt många funktioner) när man står hos biluthyraren och inte riktigt har tänkt över sitt behov. Behövs verkligen GPS? Takräcke? Kombi? Osv.

  • Var ut i god tid – hitta rabatten

Den som är ute i god tid kan även vänta in rabatter och erbjudanden. Det är inte ovanligt att hyrbilsföretag har kampanjer och rabattkoder som kan användas över sommarmånaderna. Under juni-juli är det betydligt färre affärsresenärer och då behöver uthyrarna istället slåss om de mer prismedvetna privatkunderna. Är man ute i god tid kan man vänta in något av dessa erbjudanden.

  • På flygplatsen – eller inte?

Arlanda, Landvetter och de större flygplatserna har ett stort antal biluthyrare på området. När det kommer till de mindre flygplatserna blir utbudet betydligt mindre. Med mindre utbud blir också risken att man inte får ner priset tillräckligt större. Kanske är det då ett alternativ att boka bilen i närliggande stad. Från flygplatsen kan man då ta transferbuss eller taxi för att komma till biluthyrningsföretaget. Lite krångligare och inte något för den som har bråttom. Men är det framförallt priset man prioriterar kan det vara värt att jämföra priserna.