Att välja boende i London

För den som vill turista några dagar (eller längre tid) i London finns flera olika boendformer att välja mellan. Vad som är bäst beror främst på vad som prioriteras. Kanske kan ett dyrare hotell prioriteras om det är beläget på ett mer centralt läge än ett billigare alternativ osv. Följande punkter är de vanligaste faktorerna som många tar hänsyn till när de ska välja hotell.

Nära Turistattraktioner

För de som åker till London för att besöka en speciell turistattraktion är det en fördel att boka ett hotell i närheten av denna. Ett exempel är att ett flertal musikalresor anordnas över hela året till London då staden kan ses som ”Europas musikalhuvudstad”. Det är som det står på en av hemsidorna som marknadsför staden att ”har du inte varit på en musikal i West End har du inte varit i London”. Är det musikalresa som bokas så sök efter boende i West End.

[tb_google_map]

 

Pris

För väldigt många är priset en avgörande faktor och visst skiljer det rejält i pris bland hotellen. Självklart speglar priset kvalité, läge och service men två nästan identiska hotell i samma läge kan ändå skilja i pris. Att jämföra pris på hotellnätterna är därför en självklarhet för att spara pengar till annat på semestern.

Hotellets standard

Många resonerar att man ska ”kosta på sig lite extra” under semestern. Det gör att de inte ens tittar på hotell med tre stjärnor utan har som krav att de minst ska ha fyra stjärnor. Även om stjärnorna ger en fingervisning om hotellets nivå på standard så är det mycket stor skillnad mellan dem. Skillnaden mellan tre och fyra stjärnor är samtidigt väldigt liten i standard men speglar sig däremot betydligt oftare i en större skillnad i priset. För den som vill hålla nere priset men ändå inte tumma för mycket på kvalitén är det en rekommendation att inte titta på stjärnor utan istället fokusera på recensioner, bilder och eget omdöme.

Service

Väldigt många hotellnätter sker ”på resande fot”. Man mellanlandandar i London för att dagen efter ta sig vidare med flyg mot resans slutdestination. De som gör detta vill självklart bo i närheten av Heathrow men det är minst lika viktigt att hotellet har servicen med transport till flyget. Här finns det flera olika alternativ. En del har en hållplats till kollektivtrafiken i närheten medan andra hotell bjuder på egna bussar som chartrar resenärerna till flygplatsen. Det andra alternativet är betydligt bättre och säkrare då man kan vara säkrare på att bussen kommer att avgå den tid som man har behov av.