Vad bör man göra som turist i Gävle?

På sidan Tripadvisor kan vem som helst lämna omdömen och recensioner på olika sevärdheter och turistattraktioner. Ska man åka till en stad och inte har någon aning om vad man vill göra kan det vara värt ett besök på webbplatsen för att se vad andra personer tipsar om. De tre saker som ligger högst upp på listan gällande besökare i Gävle är:

Boulognerskogen

Boulognerskogen är Gävles stadspark som nås via en promenad från stadskärnan på 5 minuter. Den börjar vid Heliga Trefaldighetskyrkan och sträcker sig jäms med Gavleån bort till Gamla kyrkogården. Det är en ovanligt stor stadspark med flera stora lekplatser, grillplatser, minigolf och fik. Det senaste tillskottet är två utegym, beachvolleybollplan samt badplats. Däremot är badplatsen inte något för de allra minsta i familjen då det blir djupt mycket snabbt.

Parken får ett medelbetyg på 4,5/5

Gavleån i Boulognerskogen
Gavleån i Boulognerskogen
Cred: Av Mikael Häggström – Eget arbete, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36009791

Furuviksparken

Det är få nöjesparker som kan underhålla både de allra yngsta och de allra äldsta i en familj. Men så är fallet med Furuviksparken. Parken är nämligen en mix av djurpark och nöjespark. Dessutom finns det historiska inslag för de som är intresserad av svensk militärhistoria. Längst ut mot havet ligger nämligen ett fort från 40-talet som öppnats upp för allmän beskådning.

Barnen kan leka i små eller stora lekplatser, åka karuseller och äta sockervadd. De vuxna promenera bland lemurer och kameler och familjen kan på kvällen träffas på en konsert vid stora scenen. Varje helg är det stora artister från hela Sverige som kommer hit.

Parken får ett medelbetyg på 4/5

Sveriges järnvägsmuseum

Sveriges Järnvägsmuseum har en av Europas största samlingar av tåg och tågrelaterat material. Läs om olika vagnar, historien bakom SJ osv. Barnen uppskattar att man får klättra upp i flertalet vagnar och blir de less kan de alltid leka i två stora lekhörnor. Utomhus kan även barnen åka minitåg, se på teater eller leka i 1800-talshusen som är inredda från denna tid. Museet har verkligen lyckats attrahera allt från den största entusiasten till barnfamiljerna.

Museet ges ett medelbetyg på 4,5/5